Figyelem, Ön egy archív oldalra tévedt! Aktuális weboldalunkat itt megtekintheti!
| Ízelítő falatok, kevert saláták | ||
| Tatár ízelítő | 1790,- | |
|
Érlelt, puha, apróra vágott hátszínt finom fűszerekkel háziasan ízesítjük, összekeverjük, vajjal, friss kerti zöldségekkel tálaljuk. |
||
| Libatepertő lilahagymával | 1890,- | |
| Hízott kacsamáj zsírjában | 2590,- | |
| kerti zöldségekkel | ||
| Rőzse-saláta | 990,- | |
| Ruccolával, ropogós jégsalátával, almával, sárgarépával, zellerrel, gombával, aszalt paradicsommal, készült saláta, fehér balzsamecettel, olívaolajjal parmezánsajttal. A tetejére ropogósra sült szalmaburgonyát szórunk. Ha Ön kedveli az igazi ízkavalkádot egy salátában, ezt érdemes megkóstolnia! | ||
| Diós-barackos zöld saláta | 790,- | |
| Tépett jégsalátával, almával, kígyóuborkával, póréhagymával, dióval, barackkal, naranccsal, készített, majonézes öntettel gazdagított saláta. Ez egy saláta különlegesség! Érdemes megízlelni! | ||
| Mókus saláta | 990,- | |
| Közel negyed évszázada vendégeink kedvenc salátája! Tépett jégsaláta leveleket kockára vágott paradicsommal, paprikával, kígyóuborkával, összekeverjük, tartármártással meglocsoljuk, tetejére apró kockára vágott sonkát szórunk, trappista sajtot reszelünk. | ||
| Joghurtos, majonézes burgonyasaláta | 790,- | |
| Héjában megfőzött, karika burgonyát, újhagymával, tojással, savanyú uborkával gazdagítjuk és joghurtos majonézes öntettel keverjük el. | ||
| Levesek | ||
| Házias húsleves, májgaluskával | 690,- | |
| Gyöngyöző, házias húsleves benne főtt zöldségekkel, házilag készült májgaluskával. Csészében tálaljuk. | ||
| Újházi tyúk húsleves | 990,- | |
| Házias, egész tyúkból, hosszú órákon át főtt gyöngyöző húsleves. A levesben főtt zöldségekkel, gombával, hússal, és csigatésztával cseréptálban tálaljuk. | ||
| Francia halleves | 790,- | |
| Lazaccal, koktélrákkal, kagylóval, tintahallal készült gazdag levest, finom fűszerekkel, citrommal ízesítjük, csészében tálaljuk. | ||
| Tárkonyos bárány raguleves | 890,- | |
| Kockára vágott bárányhússal, zöldségekkel, tejszínesen készítjük a levest. Egy cikk citrommal tálaljuk, hogy Ön kedve szerint ízesíthesse csésze levesét. | ||
| Örségi gombaleves, pityókás galuskával | 790,- | |
| Vegyes erdei gombákkal, magyarosan készítjük, burgonyás galuskával, kevés tejföllel, csészében tálaljuk. | ||
| Csípős sajtleves, pepperonival | 790,- | |
| Többféle sajttal, csípős paprikával, tejszínesen készítjük, csészében, vékony csíkokra vágott palacsintatésztával tálaljuk. Óvatosan! Csípős! | ||
| Hagymaleves rozscipóban | 860,- | |
| A többféle hagymából készült levest, sajtos, pirított rozscipóban tálaljuk | ||
| Halételeink | ||
| Borzas harcsa | 2490,- | |
| A filézett harcsa szeletet fokhagymával ízesítjük, reszelt burgonyás bundában, bő olajban sütjük ki, köretként szójás, mézes, zöldségekkel pirított tésztát kínálunk hozzá | ||
| Harcsapaprikás juhtúrós sztrapacskával * | 2690,- | |
| Rántott szürkeharcsa filé | 3190,- | |
| …hozzá újhagymával, tojással, savanyú uborkával gazdagított, joghurtos, majonézes burgonya salátát kínálunk. | ||
| Lazac steak | 3690,- | |
| A vastag lazac szeletet roston átsütjük, citrus lekvárral, baconos zöldbabos burgonya raguval tálaljuk. | ||
| Pisztráng egészben, ropogósra sütve | 3190,- | |
| A pisztrángot beírdaljuk, enyhén fűszerezzük, majd forró olajban ropogósra sütjük. Hozzá jégsalátával, almával, kígyóuborkával, póréhagymával, dióval, barackkal, naranccsal készített, majonézes öntettel gazdagított salátát kínálunk. | ||
| Szárnyas főfogások | ||
| Rántott csirkecomb filé | 2490,- | |
| A csirkecombot kicsontozzuk, a húst hagyományos panírban, bő olajban kisütjük. Burgonyapürével, őszibarack kompóttal tálaljuk. | ||
| Degesz csirkemell | 2590,- | |
| A csirkemell filét, bechameles, juhtúrós, gombás, sonkás töltelékkel megtöltjük, szalonnába göngyöljük, vaslapon jól átsütjük, paprikamártással, steak burgonyával tálaljuk. | ||
| Vilmos csirke batyu | 2590,- | |
|
A kicsontozott csirkemellet karamellizált körtével, camembert sajttal megtöltjük, bundázva jól átsütjük, vilmoskörte pálinkás dió lekvárral, burgonyapürével tálaljuk. |
||
|
Kacsamell steak |
2890,- |
|
| A bazsalikomos fűszerkeverékkel érlelt kacsamellet bőrével, vaslapon megsütjük, káposztás pirított nudlival tálaljuk. | ||
| Erdei gombás, bazsalikomos csirke csíkok | 2490,- | |
| a csirkemell csíkokat serpenyőben hagymával megpírítjuk, eredei gombákkal, tejszínnel, fehérborral, friss bazsalikommal gazdagítjuk, párolt jázmin rizzsel tálaljik. | ||
| Hízott kacsamáj | 4690,- | |
| Kérése szerint, rántva, vagy roston sütve készítjük el. Grillezett ananásszal, burgonyapürével tálaljuk. | ||
| Főfogásaink sertéshúsból | ||
| Brassói, egészben sült szűzpecsenye | 2890,- | |
| Klasszikus recept szerint készítjük, sült kockaburgonyával de szűzpecsenyét egészben sütjük meg, hogy szaftos, ízletes húst kapjunk. | ||
| Mátrai borzaska * | 2490,- | |
| Sertésbordát fokhagymával ízesítjük, reszelt burgonyás bundában, bő olajban sütjük ki, tejföllel, reszelt sajttal gazdagítjuk, baconos zöldbabbal, párolt rizzsel tálaljuk. | ||
| Szűz sült | 2990,- | |
| A szűzpecsenyét egészben, vaslapon jól átsütjük, vegyes erdei gombákkal, pecsenye kacsamájjal, készített tejszínes házi nudlival tálaljuk. | ||
| Sajttal - csülökkel töltött sertésborda | 2490,- | |
| Trappista sajttal, szaftos füstölt csülökkel, töltjük meg a sertéskaraj szeletet, bundába forgatjuk, bő olajban kisütjük. Köretként petrezselymes pirított burgonyát kínálunk mellé. | ||
| Pácolt mangalica tarja sztrapacskával | 2990,- | |
| A fűszeres pácban érlelt, hatalmas mangalica tarja szeletet vaslapon megsütjük, hozzá köretként juhtúrós, pirított szalonnás, sztrapacskát tálalunk. | ||
| Juhtúróval pepperonival rakott sertésborda | 2490,- | |
| vaslapon sült sertésborda szeleteket juhtúrós pepperonis töltelékkel rétegezzük, hozzá baconos steak burgonyát kínálunk | ||
| Bélszínből, borjú húsból készült ételeink | ||
| Rib eye steak Budapest raguval | 4290,- | |
| Az érlelt, szaftos rib eye-t, kérése szerint vaslapon sütjük meg, hozzá serpenyőben, frissen készült lecsóval, zölborsóval, gombával, pecsenye kacsamájjal gazdagon fűszerezett ragut készítünk, párolt rizzsel és steak burgonyával tálaljuk. | ||
| Rib eye steak zöldfűszeres vajjal | 3990,- | |
| Az érlelt rib eye-t kérése szerint vaslapon sütjük meg, hozzá steakburgonyát kínálunk | ||
| Bélszín steak zöldbors mártással | 4490,- | |
| A bélszínt kérése szerint sütjük meg. Enyhén mustárosan készített zöldbors mártással, cikkekre vágott hagymával, serpenyőben pirított burgonyát kínálunk hozzá. | ||
| Bélszín érmék Marengó módon | 3990,- | |
| A bélszín szeleteket kérése szerint sütjük meg, hozzá fűszeres, fokhagymás paradicsomos ragut, tükörtojást, pirított rozsos cipó szeletet, párolt jázmin rizst kínálunké | ||
| Borjúpaprikás juhtúrós sztrapacskával * | 2990,- | |
| Az omlós borjú húsból készült paprikást, burgonyás, juhtúrós galuskával tálaljuk. | ||
| Ajánlatunk több személy részére | ||
| Mókus tál, két személy részére | 5890,- | |
| A Mókus tál ízelítő hagyományos fogásainkból. Hatféle ételt is megkóstolhat: Vaslapon pirított, főtt-füstölt csülök, párizsi csirkemell falatok, rántott sertésborda, roston sült pecsenyekacsa máj, cigánypecsenye sült szalonnával, grillezett gombafejek. Köretként petrezselymes pirított burgonyát, párolt rizst és házi savanyúságot kínálunk a tálhoz. | ||
| Gourmet tál, két személy részére | 6390,- | |
| Ízelítő ínyenc fogásainkból: bélszín érmék borsmártással, bazsalikomos fűszerkeverékkel pácolt kacsamell érmék vaslapon sütve, hízott kacsamájjal töltött csirkemell rántva, harcsafilé orly bundában. Köret: baconos ceruzabab, hasábburgonya | ||
| Hús nélkül készült fogásaink | ||
| Vaslapon sült camembert sajt ropogós salátával | 2390,- | |
| A lágy sajt mellé jégsalátával, almával, kígyóuborkával, póréhagymával, dióval, barackkal, naranccsal készített, majonézes öntettel gazdagított salátát kínálunk. | ||
| Trappista sajt rántva | 2290,- | |
| Hasábburgonyával, tartármártással kínáljuk. | ||
| Aszalt paradicsomos nudli | 1990,- | |
| A házilag készült burgonyás nudlit, aszalt paradicsomos spenótos, tejszínes, gombás mártással serpenyőben összeforgatjuk, parmezánsajttal megszórjuk. | ||
| Erdei gombás, tejszínes orecchiette | 1990,- | |
| A kézműves, olasz orecchiette tésztát erdei gombákkal, fehérborral készült tejszínes raguval készítjük, parmezán forgáccsal tálaljuk. | ||
| Köretek: | |
| Steak burgonya | 650,- |
| Hasábburgonya | 650,- |
| Párolt jázmin rizs | 650-, |
| Burgonyapüré | 650,- |
| Petrezselymes pirított burgonya | 590,- |
| Párolt zöldségek | 790,- |
| Házi nudli | 650,- |
| Saláták, savanyúságok | |
| Házi vegyes savanyúság | 590,- |
| Kovászos vagy csemege uborka | 550,- |
| Ecetes almapaprika | 550,- |
| Káposztasaláta | 550,- |
| Uborkasaláta | 590,- |
| Paradicsomsaláta | 590,- |
| Friss vegyes saláta | 740,- |
| Joghurtos, majonézes burgonyasaláta | 690,- |
| Desszertek | ||
| Őrségi fehércsokis-málnás galuska | 790,- | |
| Mókus palacsinta | 790,- | |
| Karamellizált körtével, diólekvárral töltött palacsinta, csokoládéöntettel | ||
| Szilvás, csokis, marcipános házi krémes | 790,- | |
| Somlói galuska | 740,- | |
Harapjon be hozzánk!
Tweet