Figyelem, Ön egy archív oldalra tévedt! Aktuális weboldalunkat itt megtekintheti!
Ízelítő falatok, kevert saláták | ||
Tatár ízelítő | 1790,- | |
Érlelt, puha, apróra vágott hátszínt finom fűszerekkel háziasan ízesítjük, összekeverjük, vajjal, friss kerti zöldségekkel tálaljuk. |
||
Libatepertő lilahagymával | 1890,- | |
Hízott kacsamáj zsírjában | 2590,- | |
kerti zöldségekkel | ||
Rőzse-saláta | 990,- | |
Ruccolával, ropogós jégsalátával, almával, sárgarépával, zellerrel, gombával, aszalt paradicsommal, készült saláta, fehér balzsamecettel, olívaolajjal parmezánsajttal. A tetejére ropogósra sült szalmaburgonyát szórunk. Ha Ön kedveli az igazi ízkavalkádot egy salátában, ezt érdemes megkóstolnia! | ||
Diós-barackos zöld saláta | 790,- | |
Tépett jégsalátával, almával, kígyóuborkával, póréhagymával, dióval, barackkal, naranccsal, készített, majonézes öntettel gazdagított saláta. Ez egy saláta különlegesség! Érdemes megízlelni! | ||
Mókus saláta | 990,- | |
Közel negyed évszázada vendégeink kedvenc salátája! Tépett jégsaláta leveleket kockára vágott paradicsommal, paprikával, kígyóuborkával, összekeverjük, tartármártással meglocsoljuk, tetejére apró kockára vágott sonkát szórunk, trappista sajtot reszelünk. | ||
Joghurtos, majonézes burgonyasaláta | 790,- | |
Héjában megfőzött, karika burgonyát, újhagymával, tojással, savanyú uborkával gazdagítjuk és joghurtos majonézes öntettel keverjük el. |
Levesek | ||
Házias húsleves, májgaluskával | 690,- | |
Gyöngyöző, házias húsleves benne főtt zöldségekkel, házilag készült májgaluskával. Csészében tálaljuk. | ||
Újházi tyúk húsleves | 990,- | |
Házias, egész tyúkból, hosszú órákon át főtt gyöngyöző húsleves. A levesben főtt zöldségekkel, gombával, hússal, és csigatésztával cseréptálban tálaljuk. | ||
Francia halleves | 790,- | |
Lazaccal, koktélrákkal, kagylóval, tintahallal készült gazdag levest, finom fűszerekkel, citrommal ízesítjük, csészében tálaljuk. | ||
Tárkonyos bárány raguleves | 890,- | |
Kockára vágott bárányhússal, zöldségekkel, tejszínesen készítjük a levest. Egy cikk citrommal tálaljuk, hogy Ön kedve szerint ízesíthesse csésze levesét. | ||
Örségi gombaleves, pityókás galuskával | 790,- | |
Vegyes erdei gombákkal, magyarosan készítjük, burgonyás galuskával, kevés tejföllel, csészében tálaljuk. | ||
Csípős sajtleves, pepperonival | 790,- | |
Többféle sajttal, csípős paprikával, tejszínesen készítjük, csészében, vékony csíkokra vágott palacsintatésztával tálaljuk. Óvatosan! Csípős! | ||
Hagymaleves rozscipóban | 860,- | |
A többféle hagymából készült levest, sajtos, pirított rozscipóban tálaljuk |
Halételeink | ||
Borzas harcsa | 2490,- | |
A filézett harcsa szeletet fokhagymával ízesítjük, reszelt burgonyás bundában, bő olajban sütjük ki, köretként szójás, mézes, zöldségekkel pirított tésztát kínálunk hozzá | ||
Harcsapaprikás juhtúrós sztrapacskával * | 2690,- | |
Rántott szürkeharcsa filé | 3190,- | |
…hozzá újhagymával, tojással, savanyú uborkával gazdagított, joghurtos, majonézes burgonya salátát kínálunk. | ||
Lazac steak | 3690,- | |
A vastag lazac szeletet roston átsütjük, citrus lekvárral, baconos zöldbabos burgonya raguval tálaljuk. | ||
Pisztráng egészben, ropogósra sütve | 3190,- | |
A pisztrángot beírdaljuk, enyhén fűszerezzük, majd forró olajban ropogósra sütjük. Hozzá jégsalátával, almával, kígyóuborkával, póréhagymával, dióval, barackkal, naranccsal készített, majonézes öntettel gazdagított salátát kínálunk. |
Szárnyas főfogások | ||
Rántott csirkecomb filé | 2490,- | |
A csirkecombot kicsontozzuk, a húst hagyományos panírban, bő olajban kisütjük. Burgonyapürével, őszibarack kompóttal tálaljuk. | ||
Degesz csirkemell | 2590,- | |
A csirkemell filét, bechameles, juhtúrós, gombás, sonkás töltelékkel megtöltjük, szalonnába göngyöljük, vaslapon jól átsütjük, paprikamártással, steak burgonyával tálaljuk. | ||
Vilmos csirke batyu | 2590,- | |
A kicsontozott csirkemellet karamellizált körtével, camembert sajttal megtöltjük, bundázva jól átsütjük, vilmoskörte pálinkás dió lekvárral, burgonyapürével tálaljuk. |
||
Kacsamell steak |
2890,- |
|
A bazsalikomos fűszerkeverékkel érlelt kacsamellet bőrével, vaslapon megsütjük, káposztás pirított nudlival tálaljuk. | ||
Erdei gombás, bazsalikomos csirke csíkok | 2490,- | |
a csirkemell csíkokat serpenyőben hagymával megpírítjuk, eredei gombákkal, tejszínnel, fehérborral, friss bazsalikommal gazdagítjuk, párolt jázmin rizzsel tálaljik. | ||
Hízott kacsamáj | 4690,- | |
Kérése szerint, rántva, vagy roston sütve készítjük el. Grillezett ananásszal, burgonyapürével tálaljuk. |
Főfogásaink sertéshúsból | ||
Brassói, egészben sült szűzpecsenye | 2890,- | |
Klasszikus recept szerint készítjük, sült kockaburgonyával de szűzpecsenyét egészben sütjük meg, hogy szaftos, ízletes húst kapjunk. | ||
Mátrai borzaska * | 2490,- | |
Sertésbordát fokhagymával ízesítjük, reszelt burgonyás bundában, bő olajban sütjük ki, tejföllel, reszelt sajttal gazdagítjuk, baconos zöldbabbal, párolt rizzsel tálaljuk. | ||
Szűz sült | 2990,- | |
A szűzpecsenyét egészben, vaslapon jól átsütjük, vegyes erdei gombákkal, pecsenye kacsamájjal, készített tejszínes házi nudlival tálaljuk. | ||
Sajttal - csülökkel töltött sertésborda | 2490,- | |
Trappista sajttal, szaftos füstölt csülökkel, töltjük meg a sertéskaraj szeletet, bundába forgatjuk, bő olajban kisütjük. Köretként petrezselymes pirított burgonyát kínálunk mellé. | ||
Pácolt mangalica tarja sztrapacskával | 2990,- | |
A fűszeres pácban érlelt, hatalmas mangalica tarja szeletet vaslapon megsütjük, hozzá köretként juhtúrós, pirított szalonnás, sztrapacskát tálalunk. | ||
Juhtúróval pepperonival rakott sertésborda | 2490,- | |
vaslapon sült sertésborda szeleteket juhtúrós pepperonis töltelékkel rétegezzük, hozzá baconos steak burgonyát kínálunk |
Bélszínből, borjú húsból készült ételeink | ||
Rib eye steak Budapest raguval | 4290,- | |
Az érlelt, szaftos rib eye-t, kérése szerint vaslapon sütjük meg, hozzá serpenyőben, frissen készült lecsóval, zölborsóval, gombával, pecsenye kacsamájjal gazdagon fűszerezett ragut készítünk, párolt rizzsel és steak burgonyával tálaljuk. | ||
Rib eye steak zöldfűszeres vajjal | 3990,- | |
Az érlelt rib eye-t kérése szerint vaslapon sütjük meg, hozzá steakburgonyát kínálunk | ||
Bélszín steak zöldbors mártással | 4490,- | |
A bélszínt kérése szerint sütjük meg. Enyhén mustárosan készített zöldbors mártással, cikkekre vágott hagymával, serpenyőben pirított burgonyát kínálunk hozzá. | ||
Bélszín érmék Marengó módon | 3990,- | |
A bélszín szeleteket kérése szerint sütjük meg, hozzá fűszeres, fokhagymás paradicsomos ragut, tükörtojást, pirított rozsos cipó szeletet, párolt jázmin rizst kínálunké | ||
Borjúpaprikás juhtúrós sztrapacskával * | 2990,- | |
Az omlós borjú húsból készült paprikást, burgonyás, juhtúrós galuskával tálaljuk. |
Ajánlatunk több személy részére | ||
Mókus tál, két személy részére | 5890,- | |
A Mókus tál ízelítő hagyományos fogásainkból. Hatféle ételt is megkóstolhat: Vaslapon pirított, főtt-füstölt csülök, párizsi csirkemell falatok, rántott sertésborda, roston sült pecsenyekacsa máj, cigánypecsenye sült szalonnával, grillezett gombafejek. Köretként petrezselymes pirított burgonyát, párolt rizst és házi savanyúságot kínálunk a tálhoz. | ||
Gourmet tál, két személy részére | 6390,- | |
Ízelítő ínyenc fogásainkból: bélszín érmék borsmártással, bazsalikomos fűszerkeverékkel pácolt kacsamell érmék vaslapon sütve, hízott kacsamájjal töltött csirkemell rántva, harcsafilé orly bundában. Köret: baconos ceruzabab, hasábburgonya | ||
Hús nélkül készült fogásaink | ||
Vaslapon sült camembert sajt ropogós salátával | 2390,- | |
A lágy sajt mellé jégsalátával, almával, kígyóuborkával, póréhagymával, dióval, barackkal, naranccsal készített, majonézes öntettel gazdagított salátát kínálunk. | ||
Trappista sajt rántva | 2290,- | |
Hasábburgonyával, tartármártással kínáljuk. | ||
Aszalt paradicsomos nudli | 1990,- | |
A házilag készült burgonyás nudlit, aszalt paradicsomos spenótos, tejszínes, gombás mártással serpenyőben összeforgatjuk, parmezánsajttal megszórjuk. | ||
Erdei gombás, tejszínes orecchiette | 1990,- | |
A kézműves, olasz orecchiette tésztát erdei gombákkal, fehérborral készült tejszínes raguval készítjük, parmezán forgáccsal tálaljuk. |
Köretek: | |
Steak burgonya | 650,- |
Hasábburgonya | 650,- |
Párolt jázmin rizs | 650-, |
Burgonyapüré | 650,- |
Petrezselymes pirított burgonya | 590,- |
Párolt zöldségek | 790,- |
Házi nudli | 650,- |
Saláták, savanyúságok | |
Házi vegyes savanyúság | 590,- |
Kovászos vagy csemege uborka | 550,- |
Ecetes almapaprika | 550,- |
Káposztasaláta | 550,- |
Uborkasaláta | 590,- |
Paradicsomsaláta | 590,- |
Friss vegyes saláta | 740,- |
Joghurtos, majonézes burgonyasaláta | 690,- |
Desszertek | ||
Őrségi fehércsokis-málnás galuska | 790,- | |
Mókus palacsinta | 790,- | |
Karamellizált körtével, diólekvárral töltött palacsinta, csokoládéöntettel | ||
Szilvás, csokis, marcipános házi krémes | 790,- | |
Somlói galuska | 740,- |
Harapjon be hozzánk!
Tweet